Yüz aşağı doğru “düşüyorsa” büyük olasılıkla bir şey tarafından çekiliyordur.
Platizma kası boyun ön yüzünde yer alan yelpaze şeklinde, güçlü bir kasımızdır.
Kasıldığında çene hattı boyunca aşağı doğru çekme etkisi oluşturur. Zaman içinde güçlenerek çene hattında bozulmalara neden olur.
Platizma, boyundaki konumu nedeniyle genellikle göz ardı edilen bir yüz ifadesi kasıdır. Ancak yine de katkıda bulunur. Mesela dudak köşelerini aşağı çekerek üzüntü ifadesi oluşturabilir.
– #Platizma çok ince bir kastır, bir ucuyla göğüs fasya çizgisine, diğer ucuyla alt yüz yapılarına ve yumuşak dokulara bağlanır.
– Zamanla gerilir ve kısalır, alt yüz yapılarının tamamını aşağı çeker. Kısalmış platizma = erken boyun kısalması, boyun çizgileri ve daha fazlası demektir.
– Kas ve fasya yapışmalarındaki gerilim boyun derisine kan akışını tehlikeye atar, bu da cildin daha hızlı sarkmasına neden olur.
düşük kan akışı = kötü kolajen/elastin üretimi vs demektir.
– Lenfatik drenajı kısıtlayabilir.
Kötü lenfatik akışı = cilt sorunları ve boyunda fazla sıvı birikmesi ile çift çene, sarkık yanak oluşturabilir.
Bu bölgede düzenli olarak çalışmak erken yaşlanmayı önlemenin büyük bir parçasıdır.
UYANDIR: Önce piyano çalar gibi minik parmak ucu dokunuşları ile aşağıdan yukarı hareket et. Sonra iki parmak ile biraz daha sert yukarıdan aşağıya vur. Cildi ve kan akışını uyandırır.
YAĞSIZ MASAJ: Parmak uçları ile köprücük kemiği etrafına dairesel hareketler ile doku üzerine masaj yapmak.
ESNET: Platizma kasını esnetmek için birçok egzersiz var. Videoda gördüğünüz hareketi 3 öne 3 sağa ve 3 sola sayıları ile başlayabilirsiniz. Çeneyi düşür kası ger ver gerili tutarak kaldı. Aynısını sağa ve sola düşürerek yap. Alıştıkla sayı artabilir.
NEMLENDİR: Her zaman çalışmaların sonunda nemlendirmeyi öneriyorum cildi. Yağ ya da kremi mesaj ile sürebilirsin. Bu videoda masajlardan biri örnek olarak var. Boyun önü aşağıdan yukarı çene altı yanlara boyun yanı #scm kasından aşağı. Üçgen boyun masajı
Bunu paylaş:
- Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Twitter üzerinde paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Pinterest'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Yazdırmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Telegram'da paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)